top of page
Фото автораОлег Орлов

Маніфест UPRA: на які наукові дані ми спираємось та чого прагнемо

Нас багато запитують про джерела тієї чи іншої наукової інформації, якою ми ділимось, про наші погляди на психоделічно асистовану терапію та бачення її майбутнього в Україні. В цій публікації ми постарались зібрати відповіді на найпопулярніші з таких запитань.


Також ця публікація — це запрошення до відкритої публічної дискусії. Лишайте конструктивну критику нашої позиції в коментарях до цієї публікації. Також лишайте в коментарях ті питання, які у вас ще лишились після прочитання. Більше за все UPRA цінує істину і буде вдячна вам за допомогу в її пошуку.

Скільки людей в Україні потребують допомоги?

Для чого потрібна психоделічно асистована терапія (ПАТ), якщо є дієві методи психотерапії та медикаментозного лікування?

Що таке ПАТ і який її статус у світі?

Наскільки ефективною є ПАТ?

Як загалом виглядає протокол ПАТ?

Які препарати застосовуються в ПАТ і як вони діють?

Чи є в цих препаратів протипокази та негативні побічні ефекти?

Яким є статус ПАТ в Україні?

Що слід зробити, щоб повноцінно застосовувати ПАТ в Україні?

Як долучитись до співпраці?

Літературні джерела


6 коментарів

6 commenti


xrestuk
14 ott

Бачив військових які вже пройшли лікування і їм це допомогло . Я також військовий і хочу пройти курс . Де це можна зробити ? Вже не знаю до кого звертатись . Борюсь з птср купу років . Дякую за відповідь

Mi piace
Олег Орлов
Олег Орлов
6 днів тому
Risposta a

Бажаю здоров'я і дякую за службу!


Наразі є кілька варіантів:

  1. В Україні можна легально пройти курс кетамінової терапії в приватних лікарнях. Не буду давати прямих посилань, аби не робити рекламу - шукаються легко. Кетамін має доведену ефективність в терапії депресивних станів. Ефективність при ПТСР вивчається. Наче як незабаром мають бути опубліковані результати

  2. Незабаром має початись набір в пілотну програму з кетамінової терапії в державному ЦПЗРВ "Лісова поляна" МОЗ Україні. Слідкуйте за новинами.

  3. Можна пройти одну з програм за кордоном в т. зв. форматі "ритриту" - тобто не в медичному закладі, а в "програмі підтримки на базі спільноти". Це легально в окремих країнах (окремі штати в США, в Нідерландах, Португалії, Іспанії, країнах Південної Америки). З нюансів: нема стандартизації і вимог до…

Mi piace

Психологічне лікування ніколи не буди повністю дієвим, якщо воно відокремлене від суттєвих змін в філософії людини, в ї світогляді. Але це вже виходить за межі медицини?

Mi piace
koshtovnaya21
02 mag 2023
Risposta a

Хочу погодитися із вами! Мозок звикає бачити все у вигляді образів, картинок, і головним Моментом частіше залишається та ідея з якою живе людина, тож якщо до психоделічних аспектів додати ще глибинну роботу з підсвидомістю, то це дасть довгостроковий стійкий результат з новою ідеєю а одже з новим Бажання жити і творити.

Mi piace
bottom of page