top of page

Протокол MAPS з МДМА-асистованої терапії ПТСР: український переклад (обговорення)

Два тижні тому Мультидисциплінарна асоціація психоделічних досліджень (MAPS) опублікувала результати завершеного дослідження Фази 3 МДМА-асистованої психотерапії ПТСР в провідному науковому журналі Nature


Очікується, що наступним кроком стане широке впровадження цієї терапевтичної модальності в США за протоколом MAPS. Англомовний посібник з проведення МДМА-асистованої терапії за цим протоколом можна завантажити з офіційного веб-сайту організації.


Наші волонтери Анастасія Каракулевіч та Анастасія Журавель переклали посібник MAPS українською. Ми висловлюємо їм глибоку вдячність за їх важливу і складну працю від імені усіх, хто цікавиться цією модальністю терапії, і особливо – тих, кому важко читати англійською мовою.


Переклад ще не рецензувався науковою радою UPRA. Тому ми заохочуємо вас до обговорення протоколу прямо тут, в коментарях до цієї публікації. Ми віримо, що завдяки нашій з вами роботі українська психоделічно асистована психотерапія відповідатиме високим стандартам якості та буде доступною тим українцям, хто її потребує.


MAPS_MDMA_AT_manual_ukrainian_draft
.pdf
Завантажити PDF • 718KB

7 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page